How to add media server manually?

AirPlayer is an application for streaming video*, music*, photo* from UPnP/DLNA media servers to your Apple iPhone/iPod/iPad.

Re: How to add media server manually?

Postby admin » Mon Apr 01, 2013 3:37 am

tastydesignboy wrote:When I go to http://192.168.0.4:8200/rootDesc.xml in a browser on my mac on the local network then I do get a load of XML
When I go to http://PublicIP:8200/rootDesc.xml in a safari on my iPhone on the 3G network then I get a blank white page which may mean it sees the xml too.

these two xml file are the same? why it be blank?
admin
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2425
Joined: Tue Nov 02, 2010 5:00 pm

Re: How to add media server manually?

Postby AustinW » Tue May 28, 2013 2:55 am

Is it possible to add a Windows 8 media server manually at this time?
AustinW
Beignner
Beignner
 
Posts: 1
Joined: Tue May 28, 2013 2:44 am

Re: How to add media server manually?

Postby cilapeta » Wed Jun 26, 2013 9:24 am

I have a Buffalo Link station Nas. in local wifi all ok with Dlna active. I cannot access from ipad outside. I added manually http:\\publicIP:48696 (this is the address i use to access from web browser) but nothing happens
cilapeta
Beignner
Beignner
 
Posts: 1
Joined: Wed Jun 26, 2013 9:19 am

Re: How to add media server manually?

Postby admin » Mon Jul 01, 2013 9:45 am

cilapeta wrote:I have a Buffalo Link station Nas. in local wifi all ok with Dlna active. I cannot access from ipad outside. I added manually http:\\publicIP:48696 (this is the address i use to access from web browser) but nothing happens

when the server was detected in the local, click the server detail button to see steps how to add it manually.
admin
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2425
Joined: Tue Nov 02, 2010 5:00 pm

Re: How to add media server manually?

Postby admin » Mon Jul 01, 2013 9:46 am

AustinW wrote:Is it possible to add a Windows 8 media server manually at this time?

see topic viewtopic.php?f=4&t=11716
admin
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2425
Joined: Tue Nov 02, 2010 5:00 pm

Re: How to add media server manually?

Postby Marasco » Thu Nov 21, 2013 10:58 am

hi, i'm new to the whole nas system and having some troubles setting up the manual address for mobile access. i have a synology ds213j, managed to access it from outside my home using the synology app "ds video" and streamed videos to my iphone. But using the airplayer app i cant connect to my server. ive tried several ways to enter the address manually but none of them seems to be right. i also opened up several ports and basically followed everything:

"19.Synology NAS
http://ip-adress:50001/desc/device.xml, also need to port mapping 50002 for streaming"

Could someone please show me how to enter the information using this example of a ddns hostname: example.synology.me

And fyi: i can autodetect my server when my iphone is connected to my wifi network and its possible for me to stream videos.
Marasco
Beignner
Beignner
 
Posts: 1
Joined: Thu Nov 21, 2013 10:30 am

Re: How to add media server manually?

Postby admin » Fri Nov 22, 2013 3:53 am

Marasco wrote:hi, i'm new to the whole nas system and having some troubles setting up the manual address for mobile access. i have a synology ds213j, managed to access it from outside my home using the synology app "ds video" and streamed videos to my iphone. But using the airplayer app i cant connect to my server. ive tried several ways to enter the address manually but none of them seems to be right. i also opened up several ports and basically followed everything:

"19.Synology NAS
http://ip-adress:50001/desc/device.xml, also need to port mapping 50002 for streaming"

Could someone please show me how to enter the information using this example of a ddns hostname: example.synology.me

And fyi: i can autodetect my server when my iphone is connected to my wifi network and its possible for me to stream videos.

1) port mapping 50001 50002 in your route
2)input http://DDNS HOSTNAME:50001/desc/device.xml in airplayer
admin
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2425
Joined: Tue Nov 02, 2010 5:00 pm

How to add media server manually

Postby JeremyEruh » Thu Mar 05, 2015 10:40 am

Hi guys, im newbie on this forum, I have Synology DS 1812 and installed package Logitech Media Server from synology , but the problem is it can not rescan when adding the new music files
Can anyone know how to make it rescan
Please, help
Thank you
JeremyEruh
Beignner
Beignner
 
Posts: 2
Joined: Sun Dec 14, 2014 5:08 pm

Re: How to add media server manually

Postby admin » Fri Mar 06, 2015 6:39 am

JeremyEruh wrote:Hi guys, im newbie on this forum, I have Synology DS 1812 and installed package Logitech Media Server from synology , but the problem is it can not rescan when adding the new music files
Can anyone know how to make it rescan
Please, help
Thank you

rescan always be a feature of the server.
admin
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2425
Joined: Tue Nov 02, 2010 5:00 pm

Previous

Return to AirPlayer Problems and Solutions [iPhone/iPad]

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests